Herunder gennemgår vi alt, hvad der er relevant for at finde det rigtige hold.
Holdundervisningen er delt op i trin:
Babymusik er delt i 3 trin:
Ved tilmeldingen vil I automatisk blive tilbudt det hold, der matcher babys alder den første undervisningsgang, uanset hvornår selve tilmeldingen foregår. I skifter så til det næste hold, i takt med at baby bliver ældre. Aldersdefinitionerne til de tre trin på Babymusik er dog ikke tvungne, men vejledende. Tag en snak med læreren, om I evt. skal skifte tidligere eller vente lidt længere.
OBS!
Læs mere om Babymusikundervisningen her.
Musikalsk Legestue er et forløb fordelt på 6 trin:
* Skæringsdatoen er 1. august. Det vil sige, at dit barn skal have den pågældende alder senest den 31. juli efter sæsonafslutningen.
Optagelse på Musikalsk Legestue sker altid efter alder, medmindre særlige forhold gør sig gældende.
Vær opmærksom på, at deltagelse i et følgevokenmøde er obligatorisk før start på hvert nyt Musikalsk Legestuehold.
De næste 3 trin efter Musikalsk Legestue kalder vi Høreleg.
*Alle aldersangivelser er vejledende.
For de børn, der allerede er tilmeldt Musikalsk Legestue, vil det være naturligt at gå fra Musikalsk Legestue VI til Høreleg I.
For børn, der ikke har gået på skolen før, må det bero på en individuel vurdering, hvilket Hørelegshold der er det rigtige. De børn, der har gået på Den Lille Musikskole i en årrække, har naturligvis en række erfaringer og færdigheder, der bygges videre på. Nye børn kommer med andre forudsætninger, men børn er oftest forbløffende fleksible, når de kommer ind i en gruppe. Jeg har mange gange oplevet, at vi alle får noget godt ud at repetere det gamle materiale for de nyankomne.
Når det er sagt, er det ofte en fordel, at nye børn kommer ind i en gruppe med et lidt yngre gennemsnit.
Under alle omstændigheder skal der først være en samtale mellem lærer og forælder og måske et møde med barnet.
For tilmelding af nyt barn: Kontakt kontoret.
Man begynder til Hørelære efter Høreleg III.
Som det fremgår andre steder på hjemmesiden, er al undervisning her på skolen baseret på hørelære, både som middel og mål. Holdundervisningen er ét langt hørelæreforløb. For at skabe bedre overblik og identifikation kalder vi de forskellige trin for Babymusik, Musikalsk Legestue og Høreleg. Efter Høreleg III hedder holdene slet og ret Hørelære. Hvis store børn begynder på instrumentalundervisning, har vi en særlig ordning til at varetage undervisningen i hørelære.
Ideelt begynder dit barn til musik på Den Lille Musikskole så kort tid efter fødslen som overhovedet muligt.
Ud over de musikalske fordele giver det også nogle helt praktiske fordele mange år frem i tiden.
Vi har et anciennitetsprincip, der tilgodeser tidlig tilmelding: Jo yngre barnet er ved første tilmelding, jo længere fremme i køen vil det være, når der senere skal fordeles pladser.
Med andre ord: Dit barn er førstevælger, hvis der er mere end én, der ønsker en bestemt plads, en bestemt lærer, et bestemt undervisningstidspunkt m.m. Dette gælder i alle de år, dit barn er tilknyttet musikskolen.
Vi har særdeles gode erfaringer med for tidligt fødte børn. Musik og bevægelse stimulerer vækst og udvikling, og derfor bruger man også musik på neonatale afdelinger. I nogle tilfælde kan det være en god idé, at barnet følges med nogle lidt yngre børn.
Det er en bemærkning, jeg har hørt en del gange i mit livslange arbejde med børn (og deres forældre), og som regel er det underforstået, at barnet skal på et hold med ældre børn.
I min undervisningskarriere har jeg set adskillige begavede og talentfulde børn. Nogle har jeg fulgt gennem mange år, og det er altid spændende at se, hvad det udvikler sig til.
Jeg er helt med på at se, værdsætte og udfordre børn med særlige talenter, men det er ikke nødvendigvis det optimale at sætte børnene på et “ældre” hold.
Det er selvfølgelig noget, vi kan snakke om, men som udgangspunkt er det noget, vi gør meget sjældent. Under alle omstændigheder er det noget, læreren skal vurdere efter at have undervist barnet i et stykke tid. Derfor er udgangspunktet altid det alderssvarende hold.
Min erfaring er, at selvom et barn har stærke musikalske (eller andre) evner, er det ikke altid, at de sociale og modenhedsmæssige evner er på samme niveau. Derfor kan det hurtig blive en bjørnetjeneste at sætte børnene på et hold, som de kun på nogle områder er gearet til. Jeg foretrækker at differentiere undervisningen på de enkelte hold.
Når børnene når en vis alder, kan der opstå forskellige udfordringer. Det kan være, at børnene i perioder ikke vil til musik, at de ikke trives på deres hold, eller der er andet stort eller småt, som ikke fungerer optimalt. Det kan være, at børnene ikke trives socialt, eller at de synes, det, vi laver, er svært. Og der kan være mange, mange andre årsager.
I de tilfælde opfordrer vi jer til at få en snak med læreren, da vi har mange gode erfaringer og idéer at dele ud af, og det er vores erfaring, at stort set alt kan løses.
Indimellem kan det være, at et barn er på det “forkerte” hold, og så er et holdskift løsningen, som regel til et yngre hold. Vi har adskillige succeshistorier på den konto.