Hørelære (fra 9 år)

generisk-HL2_3

Hvad er Hørelære?

Alle musikaktiviteter på Den Lille Musikskole er baseret på basisfaget hørelære. Det ville dog både være uoverskueligt og kedeligt, hvis alle holdene skulle hedde Hørelære efterfulgt af et tal. Derfor har vi valgt at kalde holdene noget forskelligt, som samtidig signalerer nogle andre aspekter af undervisningen.

Babymusik I - III, Musikalsk Legestue I - VI og Høreleg I - III er et langt hørelærebaseret undervisningsforløb fra babyer på fem dage til børn på 8 - 9 år. Det er den alder, børnene normalt har, hvis de har gået på alle trinene. Enkelte børn, som er kommet ind på skolen i en højere alder, kan være lidt ældre, når de er færdige med Høreleg III.

I forbindelse med de ældste Musikalsk Legestuehold og Høreleg I - III er der flere og flere af børnene, der begynder at spille på et instrument og/eller synge i vores kor. For børn der har fulgt vores undervisning gennem mange er det dog helt fint og meningsfuldt at gå på disse hold også uden at være tilmeldt instrumentalundervisning og/eller kor, selvom vi anbefaler at tilmelde sig disse.

For nye børn forholder det sig anderledes, der anbefaler vi at tilmelde børnene instrument og/eller synge i vores kor.

Det, at en del af børnene møder den samme musikalske tilgang og det samme repertoire hos deres andre lærere og dermed mangedobler deres forståelse af det, vi laver på holdene, giver en masse tilbage til holdet. Det faglige niveau på holdene er konstant stigende år for år bl.a. på grund af denne effekt. Hørelære er hjernegymnastik af højeste karat, og op til og med Høreleg III vil alle få det fulde udbytte af undervisningen, fordi vi har denne blanding af instrumentalister, korsangere og almindelige børn.

Efter Høreleg III har vi dog valgt at målrette holdundervisningen til dem, der går til instrument og/eller til kor. Derfor kaldes holdundervisningen efter Høreleg III for Hørelære og vi anbefaler meget kraftigt at man både er tilmeldt instrument og/eller kor parallelt med Hørelære-holdet.

En normal hørelærelektion består af 80% teori, analyse, musikdiktat, formlære, skalalære, harmonilære, rytmelære, koordination m.m. Se artikel om hørelære som sådan lige her.

De sidste 20% bruges til at synge flerstemmige sange, velklingende skala og harmoniøvelser, musiklege, danse og repertoireindstudering til instrumentalundervisningen.

Hørelærelæreren arbejder sammen med instrumentallærerne og korlederen, så de koordinerer deres undervisning og kan "bestille" fokus på specifikt materiale eller problemstillinger hos hinanden.

Pris: Fra 120 kr. pr. lektion

TILMELD HØRELÆRE (Kræver login)

Hørelære

Ugedag Tid Underviser Status Sted

TILMELD HØRELÆRE (Kræver login)

 

Har du brug for hjælp?

Ring til os på 39 27 01 23

Hvem underviser?

Kasper Lykke Hedegaard
violin, bratsch, Hørelære I, II, III

Han er i fuld gang med at uddanne sig til hørelærepædagog på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium - som den ene af kun to studerende i hele landet!

Hvad siger andre om dette kursus?

<span>mor til Laurits 5 år og Asger 7 år</span>
"

Jeg vidste ikke, at det her var et helt anderledes tilbud, end de andre jeg havde prøvet. Efter kort tid kunne jeg mærke, at her fik vi et helt anderledes kvalitetsprodukt.Man kan mærke, at selvom det er sjovt at være til musik, så er det ikke kun for sjov, vi er der.Jeg føler, jeg giver mine børn et musikalsk udgangspunkt uden lige - et som jeg gerne selv ville have haft.

"
Eva mor til Laurits 5 år og Asger 7 år