Børnekor (fra 6 år)

Hvad er børnekor?

Børnekor er for de 6-12-årige

Børnekorene er som udgangspunkt for børn, der har afsluttet Musikalsk Legestue VI eller har lignende erfaring fra andre sammenhænge. Vi er selvfølgelig åbne over for nye børn - tag en snak med korleder Sigrid Damsager Frandsen. Efter jul kan interesserede elever fra Musikalsk Legestue VI ansøge om at blive optaget i koret. Dette vil ske på baggrund af en prøvegang og en samtale.

I koret udvikler og leger vi med stemmen, synger årstidssange og -danse, øver til Lucia (for både drenge og piger) og optræder til skolens halvårlige koncerter og udvalgte matinéer/soiréer. Efterhånden skal vi også ud og give koncerter ud af huset.

Klang, stemmebrug og udtryk er centrale elementer i korets arbejde.

Der arbejdes bl.a. med indstudering a cappella ved hjælp af solmisation og eftersygning og bladsang. Klaver og andre instrumenter bruges som akkompagnement når børnene har lært deres stemmer. Dette er der nogle meget store og livsvarige musikalske og håndværksmæssige fordele ved.

Repertoiret er således både a cappella og akkompagneret af instrumenter. Koret arbejder med et bredt repertoire både historisk, genremæssigt og stilistisk.

Det vigtige er, at vi laver musik sammen, har det sjovt og lærer at fungere både musikalsk og socialt i gruppen. Kor er for sangere, hvad orkester og sammenspil er for instrumentalister.

Det kræver dog også disciplin at spille i orkester eller at synge i kor, og derfor er det vigtigt at:

  • Barnet kan modtage og forholde sig til en kollektiv besked.
  • Barnet kan sidde relativt roligt på en stol med begge fødder i gulvet.
  • Barnet rent fysisk kan blive nogenlunde der, hvor det er blevet anbragt gennem hele korprøven (stående eller siddende). Der er ikke mulighed for at vimse eller danse rundt uden at det er et fællesprojekt.
  • Barnet kan vente uden at forstyrre, når en anden stemmegruppe arbejder.
  • Barnet kan række-fingeren-op-konceptet: En markering betyder ikke taletid, men mulighed for taletid, hvis læreren giver tilladelse. Der tales ikke uden læreren har givet lov.

Når man er tilmeldt børnekor, forudsætter det en samtidig tilmelding til Høreleg eller Hørelære.

Holdundervisningen og koret koordineres i videst muligt omfang, så de gensidigt supplerer hinanden.

TILMELD BØRNEKOR (Kræver login)

Børnekor

Ugedag Tid Underviser Status Sted

TILMELD BØRNEKOR (Kræver login)

Har du brug for hjælp?

Ring til os på 39 27 01 23

Hvem underviser?

Sigrid Damsager Frandsen.jpg
Børnekorleder

Sigrid Damsager Frandsen er uddannet kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun har grundlagt flere vokale ensembler og kor, senest Schola Cantorums Kvindekor.

Sigrid er fast dirigent for Landskoret i Folkekirkens Ungdomskor, assisterende dirigent i Sankt Petri kirke og har dirigeret en bred vifte af såvel kor som orkestre.

Hun har også stor erfaring som kor- og ensemblesanger og spiller orgel i forskellige kirker.